Φιλαναγνωσία

Φιλαναγνωσία?. 

και η συγγραφέας κ. Τούλα Τίγκα στο σχολείο μας

Στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας των μαθητών με τους δημιουργούς των βιβλίων, επισκέφθηκε στις 18 Ιανουαρίου  το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Τούλα Τίγκα.
Η κ. Τίγκα είναι συμπατριώτισσά μας. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου ζει και σήμερα. Έγραψε βιβλία για παιδιά και νέους αλλά και μυθιστορήματα. Στα έργα της συγκαταλέγεται και το βιβλίο Τα πουλιά στο χιόνι με το οποίο ασχοληθήκαμε στο πρόγραμμα.
Συνεργαστήκαμε με τη συγγραφέα και επιλέξαμε το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί το θέμα του ανταποκρίνονταν στα ενδιαφέροντα των μαθητών. Η διαφορετικότητα, η φιλία, η συνύπαρξη διαφορετικών παιδιών σε μια παρέα είναι τα βασικά θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο και που μαγεύουν τα παιδιά γιατί είναι και θέματα του δικού τους κόσμου.
Διαβάσαμε το βιβλίο, συζητήσαμε θέματα που προέκυψαν από τις σελίδες του, ασχοληθήκαμε με τους ήρωες, γράψαμε τις εντυπώσεις μας και τις σκέψεις μας, ζωγραφίσαμε και όταν πιστέψαμε ότι είμαστε έτοιμοι συναντηθήκαμε με τη συγγραφέα για να δούμε το βιβλίο και από τη μεριά της δημιουργού.
Η συνάντηση με τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης ήταν εκπληκτική. Η ατμόσφαιρα ζεστή και η συγγραφέας πολύ φιλική με τα παιδιά. Συζήτησε μαζί τους και απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις τους. Ο χρόνος κύλησε γρήγορα, ευχάριστα και εποικοδομητικά.
Αν ο στόχος της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση των μικρών μαθητών με τον μαγικό κόσμο των  βιβλίων και την ανάγνωση τότε είναι βέβαιο ότι η συνάντηση με την κ. Τίγκα πέτυχε το στόχο της.

[slideshow id=19][nggallery id=19]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο